SPOR KULÜPLERİ 2023 BEYANNAMESİ HAKKINDA

27.03.2023

7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu 26 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanunun Denetim ve beyanname usulü başlıklı 13 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında;

Spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri yılsonu itibarıyla gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını ve kâr-zarar ve bilanço hesaplarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl hesap dönemi bitiminden itibaren (3) üç ay içinde Bakanlığa vermekle yükümlüdür." hükmü gereğince;

Söz konusu hükme istinaden spor kulüpleri, spor anonim şirketleri ve üst kuruluşların süresi içerisinde beyanname vermeleri gerekmektedir.
Bu hususta Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sisteminde gerekli hazırlıklar tamamlanmış olup spor kulübü başkanı veya kulüp başkanı tarafından e-Devlet üzerinden "danışman" yetkisi verilen kişi kendisine ait e-Devlet kullanıcı bilgileri ile Spor Bilgi Sistemi üzerinden beyanname girişi yaparak kulüp beyannamesini dolduracaklardır.

Ekte sunulan yazı ve Spor Bilgi Sistemi üzerinden beyanname işlemlerinin nasıl yapılacağı hususunda kılavuz yer almakta olup kulüplerimize duyurulur.

Beyannamelerin verilme süresi 31.03 2023 Cuma günü sona erecektir.

Beyannamede izlenilecek yol sürecini görmek için tıklayın