Bakanlığımızın “Herkes İçin Sağlık” sloganı ile başlattığı sağlık programının ana temasını sağlık hizmetlerinin herkese eşit, ulaşılabilir ve kaliteli sunulması oluşturmaktadır. Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü olarak bu misyonla tüm halkımızın sağlık hizmetlerine en kısa sürede ulaşmasını kendimize hedef belirledik. Bu kapsamda teknolojinin tüm imkanlarını sağlık hizmetlerinde kullanarak toplumumuzdaki işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için “İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz” projesini Afyonkarahisar İlimizde hizmete sunmuş bulunmaktayız.

     İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz ilkesi ile doğrudan Kurumuza başvuramayan ancak bilgiye erişim ihtiyacı duyan işitme ve konuşma engellilerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. İşitme ve konuşma engelliler artık sadece cep telefonlarını kullanarak ya da kısa mesaj özellikli sabit hatlarından Müdürlüğümüze 444 0 430 numaralı telefondan tıbbi hizmet almak veya bilgi almak için kısa mesajla ulaşabileceklerdir. Müdürlüğümüzün ilgili birimi tarafından alınan mesajlar ilgililer tarafından değerlendirilerek, yine aynı yöntemle başvuran engelli vatandaşlarımıza en kısa sürede konuyla ilgili bilgi verilecektir. Bu sayede işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız, sadece cep telefonları ya da mesaj özellikli sabit hatlardan Müdürlüğümüze ulaşabilecek, şikayet, öneri ve isteklerini bizlere iletebileceklerdir.

     Engelli vatandaşlarımızın hizmeti daha hızlı alabilmeleri için Müdürlüğümüze gelerek kişisel bilgilerini  “Engelsiz Mesaj Hattı” sistemimize kayıt ettirmeleri gerekmektedir.

     Bu sistemi Afyonkarahisar’da ilk olarak Sağlık Müdürlüğümüz hayata geçirmiş olacaktır. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermenin gururunu yaşayarak Halkımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.