Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin sporla tanışması amacıyla İl Spor Merkezleri’nde her yıl düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda eğitimler başladı.

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 2017 - 2018 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları, 29 Haziran’da Atatürk Spor Salonunda düzenlenen açılış töreniyle start aldı. 05 – 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimler, 22 branşta yapılacak.

Atatürk Spor Salonunda yapılan açılış törenine Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın, Şube Müdürü İsmail Kılınç ve Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Ertük ile çok sayıda sporcu ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başlayan tören, İl Müdür Vekili İsmail Barın’ın konuşması ile devam etti. Tören Halk oyunları gösterileri ve sportif gösterilerin yapılmasının ardından tamamlandı. 

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü tarafından açılan il spor merkezlerinde Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Masa tenisi, Okçuluk, Taekwon-do, Tenis, Voleybol, Vücut geliştirme olmak üzere toplam 16 branşta ücretsiz Yüzme branşında ücretli olarak verilecek. Ayrıca Engelliler İl Spor Merkezlerinde Özel Sporcular Atletizm, özel sporcular basketbol, özel sporcular cimnastik, özel sporcular masa tenisi ve özel sporcular voleybol olmak üzere 5 branşta eğitim verilecek. Yaz boyunca devam edecek olan eğitimler Afyonkarahisar Spor Kompleksi, Atatürk Spor Salonu ve Eski Güreş Eğitim binasında bulunan çok amaçlı Spor Salonunda (Anıt Park Yanı) yapılacak.