Her yıl geleneksel olarak 8-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri 81 İl birlikte Afyonkarahisar’da da başladı.

Halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları spor kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması ve spora katılımın üst seviyede sağlanması amacı ile her yıl 8-14 Ekim tarihlerinde kutlanmaktadır.

Amatör Spor Haftası kutlama etkinlikleri 08 Ekim 2018 tarihinde saat 10.00’da açılış yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe, Gençlik ve Spor İl Müdür V. İsmail Barın, Spor Şube Müdürü İsmail Kılınç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Koçak, ASKF Başkan Yardımcısı Alişan Akgün, Beden Eğitimi ve Spor Lisesi Öğretmenleri, Antrenörler, BESYO Öğretim Görevlisi Ali İhsan Aksu ile çok sayıda sporcu ve öğrenci katıldı.

Açılış yürüyüşünün ardından Afyon Kocatepe üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri tarafından BESYO Öğretim Görevlisi Ali İhsan Aksu’nun öncülüğünde Florbol ve frizbi tanıtımı ve etkinliği yapıldı.

Amatör Spor Haftası Güreş, Futbol, Okçuluk, Masa Tenisi, Basketbol, Voleybol ve Panel etkinlikleri ile kutlanacak olup 13 Ekim 2018 tarihinde saat 16.30’da Kocatepe Spor Kompleksi Atletizm sahasında kapanış banketi ile tamamlanacaktır.