Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Sağlık için "Beraber Yürüyelim" sloganı ile 3’ten 93’e her yaştan vatandaşın katılımıyla 81 ilde eş zamanlı yürüyüş gerçekleştirildi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayp Özdemir, Gençlik ve spor İl Müdürü Nurullah Pervaneli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlık için "Beraber Yürüyelim" sloganı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu himayelerinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor il Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen yürüyüş etkinliğinde 3’ten 93’e her yaştan vatandaş sağlık için yürüdü.
81 ilde eş zamanlı yapılan yürüyüş etkinliği Kurtuluş Caddesin Müze önünde başlayarak Kurtuluş Caddesi boyunca devam ederek Zafer Meydanında son buldu.

Etkinlik sonunda konuşan Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan: “Hayatımızın her alanında hareket olmalı. Sağlık için günde 15 dakika da olsa yürümeliyiz. Tüm Türkiye’de eş zamanlı yapılan etkinliğin farkındalık oluşturmasını diliyor, etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YÜRÜMEK EN MASRAFSIZ SPOR

Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Nurullah Pervaneli: “Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından tüm Türkiye’de 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen sağlık için beraber yürüyelim etkinliğini şehrimizde de gerçekleştirdik. Yaptığımız spor, cepten harcama yapılmadan, maliyetsiz, yürüyerek sağlımıza kavuşmanın bilincini oluşturmaya çalıştık. Yürümek en masrafsız, en sağlıklı spor. Bugün bir çok yaşlı insanlarımızın tansiyon, kalp hastalıklarının oluşma sebeplerinden biri hareketsizlik. Dolayısıyla en iyi hareket yürüyüşle sağlanıyor. Bugün biz de bunu farkındalığını oluşturmaya çalıştık. Güzel bir katılımla sağlık için beraber yürüyelim etkinliğimizi tamamladık. Katılan başta Sayın Vali Yardımcımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Herkesin ayağına sağlık.” dedi.