3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinlikleri kapsamında kazananın dostluk olduğu goalball etkinliği düzenlendi.

Afyonkarahisar Doğa Kolejinin ev sahipliğinde yapılan 3 Aralık Farkındalık günü programına Afyonkarahisar Görme Engelliler Federasyonu il spor dalı Temsilcisi Serap Güderler, İl Müdürlüğümüz Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürü Emine Türk, Afyonkarahisar Engelliler Spor Kulübü ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kadayifçioğlu İlkokulu Müdürü Sadettin Sarıgül, Öğretmen Özge Tunç ve görme engelliler sınıfı öğrencileri katıldı. 

 Program kapsamında Goalball 2. Ligde mücadele eden Afyonkarahisar Engelliler Spor Kulübü ile kadayifçioğlu ilkokulu görme engelliler sınıfı goalball oyunu ile farkındalık oluşturdu.

Afyonkarahisar Görme Engelliler Federasyonu İl Spor Dalı Temsilcisi Serap Güderler, “Fiziki özelliklerimiz bizi farklı biri yapmaz. Önemli olan kaybettiğimiz uzvun üzüntüsünü sürdürmek   değil onu nasıl avantaja çevirebildiğimizdir. Engel türü ve derecesi ne olursa olsun hareket etme, egzersiz yapma, sportif aktivitelere katılma bireye haz vermekte, hareket etmekten duyulan haz da bireyin yaşam motivasyonun arttırmaktadır. 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında düzenlediğimiz farkındalık programımıza katılan Afyonkarahisar Engelliler Spor Kulübü yönetimi ve sporcularına, Afyonkarahisar Kadayifçioğlu İlkokuluna, Doğa Kolejine ve Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne çok teşekkür ederim.” dedi.