Okul Sporları 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı faaliyet programı kapsamında Basketbol Gençler (A) Grup Müsabakaları Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde tamamlandı.

18-21 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılan müsabakalara Genç Kızlar (A)’da 8 takımdan oluşan 96 sporcu, Genç Erkekler (A)’da ise 11 takımdan oluşan 132 sporcu katıldı.

Tınaztepe Spor Salonunda yapılan Basketbol Genç Erkekler müsabakaları A, B ve C gruplarında yapıldı. A grubunda  Özel Öbek Bayraklı Boğaziçi Anadolu Lisesi, B grubunda Özel Antalya Final Akademi Anadolu Lisesi ve C grubunda Bursa Özlüce Doğa Anadolu Lisesi grup birincisi oldu.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda yapılan Basketbol Genç Kızlar müsabakalarında A grubunda Özel Eskişehir Çağdaş Fen Lisesi, B grubunda ise Özel Afyon Limit Anadolu Lisesi grup birincisi oldu. C grubunda ise A ve B gruplarında en iyi ikinciler karşılaştı. Yapılan müsabaka sonucunda Alanya Lisesi rakibi Burdur Spor Lisesi'ni son saniyede 45 - 44 mağlup ederek grup birincisi oldu.

Dereceye giren sporculara katılım belgesi ve madalyaları Gençlik ve  Spor Bakanlığı Okul Sporları Temsilcisi Veli Serkan Kömürcü, İl Müdürümüz Feyzullah Dereci ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Kılınç tarafından takdim edildi. 

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak katılım gösteren tüm takımlara teşekkür eder, grup birincisi olan takımlara yarı finallerde başarılar dileriz.