16-17 Nisan tarihleri arasında Tekirdağ Çorlu'da  yapılan U-15 Yıldız Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası, Milli Takım Kamp Kadrosu Belirleme müsabakalarında Afyonkarahisarlı kızlar birincilik kürsüsünü bırakmadı.

Yapılan müsabakalar sonucunda 33 kg Fatma Yılmaz, 36 kg yağmur Karabacak  ve 39 kg Hava Konca şampiyon olarak altın madalyaya sahip olurken 42 Kg Dilara Sultan Öner beşinci oldu. Bu sonuçlar ile Tasoluk Belediye Spor Kulübü sporcuları 3 birincilik 1 beşinlik ile 41 spor kulübü arasından zirvede yerini aldı.

"Hiçbir Başarı Tek Başına Gelmez"

Vali yardımcısı Nurullah Kaya yaptığı açıklamada, "Hiçbir başarı tesadüfi olmuyor. İstikrar lazım, azim lazım, sürdürülebilirlik lazım inanmışlık lazım.
Sinanpaşa Taşoluk beldemizde Belediyenin öncülüğünde birşeyler yapmak lazım düşüncesi ile çıkılan yolda Gençlik spor il müdürlüğü güreş hocalarımızdan Yakup Yağcı ile durmamacasına bir yola çıkıldı. Atıl bir salon antrenman salonuna çevrildi. İmkanlar uluşalabilir kılındı. Yakup hoca hergün azimle 3-4 yıllık süreçte hiç bıkmadan Afyondan Taşoluk a gitti geldi. Kimi zaman anlaşıldı destek gördü kimi zaman çaresiz kaldı. Ama azmini hiç kaybetmedi. Antrenör olmak böyle bir şey bir Sevda bir aşk. Çok kereler bir çok hocamızda gördüğümüz Sevda ateş olmuş Yakup Hocamızın gönlüne düşmüş. Sporcusuna güvenmek onu ham halden pişirmek hiçte kolay bir şey değil inanın. Okul aile Belediye Kaymakamlık destekleri ile hepsi Yasemin Adar ablalarını örnek almanın heyecanı içerisinde idiler, neden mi ? 3 yıl kadar önce Avrupa Dünya Şampiyonumuz (inşallah bu senede olimpiyat şampiyonu olacak) Yasemin Adar kızlarımızı miniklerimizi yerlerinde salonlarında Taşoluk da ziyaret etmiş onlara rol model olmuştu. Ablalarına selamlarını madalyalarını sunan şampiyon  kızlarımızı sporcularımızı kutluyorum. Başarıları daim olsun inşallah.
Genç kızlarımıza güvenen başta ailelerine destek olan komşularına ilk ateşi yakan Belediye Başkanı Murat Öner'e destekleri ile her daim yanlarında olan Kaymakam Kübra Demirer'e Gençlik Spor il müdürü Feyzullah Dereci'ye mevcut Taşoluk Belediye Başkanımız Hüseyin Çalış'a her türlü hayali kurarken emek zaman ve para imkanlarını sporcularına harcarken hep hocamızın yanında olan eşine teşekkür ediyorum.
Başarı tek başına gelmez. Türkiye şampiyonluğu ile hertürlü desteği hak eden minik kızlarımıza desteklerinizi bekliyoruz.
Bu başarının devamı için gözlerinin içi gülen gençlik için, destek zamanı. " ifadesinde bulundu.

"Tebrikler Altın Kızlar"

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, "Azim, gayret ve karararlılığın sonucunda böyle güzel bir sonuç elde edildi, ben de bu başarılı sonucu elde eden başta Yakup hocamızı, sporcularımızı kutluyor başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Katkı sağlayan Sinanpaşa Kaymakamımız Kübra Demirer'e, Taşoluk Belediye Başkanımız Hüseyin Çalış'a, eski Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner'e teşekkür ediyorum. Tebrikler Altın kızlar." ifadesine yer verdi.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporcularımızı ve Antrenörümüz Yakup Yağcı'yı tebrik eder, Avrupa Şampiyonasında başarılar dileriz.