Afyonkarahisar'da Türkiye Halter Şampiyonası 285 sporcunun katılımıyla başladı. 

Prof. Dr.  Veysel Eroğlu Spor Salonunda 4 gün sürecek olan müsabakalara 45 ilden 158 erkek ve 127 bayan olmak üzere toplam 285 sporcu katılıyor. Şampiyonada derece alan sporcular milli takım kampına seçilerek Avrupa'da Ülkemizi temsil edecek. 

İlk gün müsabakalarını Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Türkiye Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, Federasyon Başkan Vekili Mevlüt Ataseven, Federasyonu Genel Sekreteri Fahrettin Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mustafa Asan ile Spor Hizmetleri Müdürü Osman Murat Erdoğran takip etti.

"Teknik toplantısı yapıldı" 

Müsabakalar öncesi Türkiye Halter Şampiyonasının teknik toplantısı yapıldı. 

Toplantıya Türkiye Halter Federasyon Başkan Vekili Mevlüt Ataseven, Genel Sekreter Fahrettin Yıldız, Merkez Hakem Kurulu, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mustafa Asan, Spor Hizmetleri Müdürü Osman Erdoğan ile antrenörler katıldı. 

Şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük sevinç ve onur duyduğunu belirten Müdür Vekili Asan, "Sizleri ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Umarım kazasız bir müsabaka olur. Tüm sporculara başarılar diliyorum. " ifadesine yer verdi. 

"İlimizden 4 sporcu Yarışacak" 

Müsabakalara ilimizden Afyon Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Ahmet Salim Akgün, Emin Ölmez, Hasan Sait Emrem ve Ramazan Yaman katılıyor. 

Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonasının açılış seremonisi 9 Temmuz Cuma günü saat 14.30′da müsabakaların açılış seremonisi gerçekleştirilecek.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm sporculara başarılar dileriz.