Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda coşkuyla kutlandı. 

Kutlama programına; Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, milletvekilleri Mehmet Taytak, İbrahim Yurdunuseven, Burcu Köksal, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ve protokol üyeleri katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs kutlama programı; Kocatepe Anıtına çelenk sunulmasıyla ve ardından Veysel Eroğlu Salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci konuşma yaptı. Dereci konuşmasında: "Bu gün, 19 Mayıs 1919′da Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’da  yakılan özgürlük ateşinin yıl dönümünü kutlamak üzere bir aradayız, 103 yıl önce yakılan özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede , dalga dalga tüm yurda yayılmış, bu gün ki Türkiye cumhuriyeti devletimizin kurulmasına vesile olmuştur, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi kuran başta Mustafa Kemal Atatürk ve bütün vatan kahramanlarımızı saygı ve hürmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Birbirinden farklı etkinliklerle devam eden kutlama programında; Halk Oyunları gösterileri, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunması, Gençliğin Ata'ya cevabının okunması, İsmail Şükrü Çelikalay Drama Gösterimi, karate, tekvando, jimnastik ve güreş gösterileri, müzik dinletisi ve şiir okuma etkinlikleriyle devam eden program, şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödül töreni ve 19 Mayıs kapanış koreografisi ile son buldu.