Afyonkarahisar’da mahalle ligi projesi 14-17 yaş aralığındaki kız ve erkek gençlerin başvurusu ile başlayacak. Ataköy ve Karşıyaka mahallelerinde yaşayan gençlerin sporla tanışabilmesi için düzenlenen projede basketbol, voleybol ve badminton branşları yer alacak. İl Müdürü Kasapoğlu, proje sayesinde mahalle kültürünün yeniden canlanacağını, gençlerin spora teşvik edileceğini belirtti.

Karşıyaka ve Ataköy mahallelerinde yaşayan gençlerin spor faaliyetlerine teşvik edilmesi, spor konusunda potansiyeli yüksek olan gençlerin tespit edilmesi ve kaybolmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden canlandırmak için mahalle ligi projesi geliştirildi.

Birinci takımlar Meclis’te Türkiye Şampiyonasına katılacak

 “Arkadaşını Bul Takımını Kur” sloganı ile hayata geçirilecek olan projede her birey kendi takımını oluşturarak Kocatepe Spor Kompleksindeki spor salonlarında müsabaka düzenleyecek. Basketbol, voleybol ve badminton branşlarında şampiyon olan takımlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonluğu karşılaşmalarına çıkacak.

İl Müdürü Kasapoğlu muhtarlar ile bir araya geldi

Afyonkarahisar’da hayata geçirilecek olan mahalle ligi projesi kapsamında İl Müdürü Kasapoğlu, Karşıyaka ve Ataköy Mahalle muhtarları ile görüştü. Proje kapsamında detaylı bilgileri aktaran Kasapoğlu, muhtarlar ile yeni proje hakkında istişarelerde bulundu.

İl Müdürü Kasapoğlu: “ Kaybolmaya yüz tutmuş mahalle kültürü yeniden canlanacak”

İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu mahalle ligi projesiyle gençlerin spora teşvik edileceğini vurgulayarak, “ Allah’ın izni ile Bakanlığımız tarafından bir güzel proje daha hayata geçiriliyor. ‘Mahalle Ligi’ projesi kapsamında Ataköy ve Kanlıca mahallesindeki gençlerimizi basketbol, badminton ve voleybol branşlarıyla buluşturacağız. Böylelikle gençler arasında iletişim, empati, güven ve sosyalleşme bilinci de arttırılacak. Bunların yanı sıra proje kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş mahalle kültürü de yeniden canlanacak. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

Mahalle muhtarları başvuruları alacak

Ataköy, Karşıyaka, Osmangazi ve Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde yaşayan gençler proje kapsamında Mahalle Ligi’ne muhtarlıklar üzerinden başvuru yapabilecek.