Törene Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Milletvekili Halil Ürün, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Müdürleri, Sivil Toplum Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Programda sırasıyla İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Şöhret Çengelci tarafından şiir okundu. Daha sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Folklor Grubunca Halk Oyunları gösterisi, Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Bölüğünce Mehter Gösterisi, Ritm Gençlik Spor Klübü üyeleri tarafından Dans Gösterisi yapıldı.
 
Daha sonra Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile il düzeyinde Milli Takıma seçilen ortaöğretim öğrencilerinin ödülleri Valimiz Hakan Yusuf Güner, Milletvekili Halil Ürün, Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi.
 
Kutlama programının sonunda başta Valimiz Hakan Yusuf Güner olmak üzere protokol üyeleri tarafından salonda bulunan gençlere futbol topu hediye edildikten sonra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ve sporcularınca çeşitli branşlarda kısa birer gösteri yapılarak program sona erdi. 
 
Başta Sayın Valimiz Hakan Yusuf Güner olmak üzere tüm protokol üyeleri Kapalı Spor Salonu önünde stant kuran Kocatepe İzcilik Gençlik ve Spor Klübüne bağlı küçük izcileri ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.
 
Valimiz Güner ve beraberindekiler daha sonra  Afyon Telsiz Radyo Amatörleri Derneği standını da ziyaret ederek Samsun Telsiz Radyo Amatörleri Derneği üyeleri ile telsiz konuşması yaparak başta tüm Samsun’lular ile  ülkemizdeki herkesin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.