19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 101. Yılı kutlamaları korona virüs tedbirleri gereğince vatandaşların balkonlarından katılımı ile gerçekleşti.

19 Mayıs 1919 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı milli kurtuluş mücadelesinin 101. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kutlandı.

Tedbirli Tören

Kutlama etkinlikleri; pandemi nedeniyle sosyal mesafe korunarak asgari düzeyde personelin katılımıyla 19 Mayıs Salı günü Kocatepe Anıtına Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci tarafından Kocatepe anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla çelenk sunma töreni tamamlandı.

Gerçekleşen Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Hizmet Müdürleri, Şube Müdürleri, Antrenörler ve Gençlik Liderleri katıldı.

Konvoy Düzenlendi

Daha sonra il Müdürlüğümüz araçları bir konvoy halinde şehrimizi dolaşarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanımızın ve Sayın Valimizin kutlama mesajlarını iletmek üzere yola çıktı.

19 Mayıs Coşkusu Vatandaşların Balkondan Katılımı İle Kutlandı

Pandemi nedeniyle 19 Mayıs Kutlama etkinlikleri il müdürlüğümüz tarafından belirlenen sitelerde gerçekleşti. İlk etkinlik 19 Mayıs Salı günü Uydukent Zafer sitesinde saat 13.00’da başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci’nin açılış konuşması ile devam etti. Ardından Gençliğe Hitabe, Gençliğin Ata’ya cevabı, Gençlik Marşı ve bayrak şiiri ile devam etti. Daha sonra Afyon Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterisi, Jimnastik gösterisi, Halk oyunları İl temsilciği tarafından hazırlanan ilimizin yöresel oyunu aşuk maşuk ile Halk oyunları gösterileri ile tören tamamlandı. Daha sonra aynı etkinlikler Harbiş Berra sitesinde saat 16’da gerçekleşti.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Her organizasyonda desteklerini esirgemeyen Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesine ayrıca programımıza balkonlarından eşlik eden vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.