Spor şehri Afyonkarahisar ev sahipliğinde düzenlenen ve 10 branşta beş bin sporcunun katıldığı ÜNİLİG finalleri sona erdi. Birçok branşta yarışan ve başarı gösteren sporcular madalyalarını aldı.

Afyonkarahisar spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 8 Mayıs’ta Badminton müsabakaları ile başlayan ÜNİLİG finalleri bugün futbol ve masa tenisi karşılaşmalarıyla sona erdi. ÜNİLİG finalleri toplamda 10 branşta; badminton, basketbol, hentbol, voleybol, judo, korumalı futbol, flag futbol, ragbi, masa tenisi ve futbol müsabakalarında beş binden fazla sporcunun katılımıyla sona erdi.
10 gün süren birbirinden farklı ÜNİLİG final müsabakalarını; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altınsoy, Türkiye Üniversite Sporları Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, AKÜ rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Afyonkarahisar Spor Hizmetleri Müdür Vekili Yılmaz Erşen, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Olucak, ilgili spor branşlarının başkanları takip etti. 

Birbirinden keyifli ve heyecanlı süren müsabakalara binlerce vatandaş da izleyici olarak katıldı. Karşılaşmalar sonucunda başarı gösteren takımlar ile sporcular kupa ve madalyalarını aldı.