Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün işbirliği içersinde ücretsiz yaz futbol okulu açıldı.
3’Üncü Lig ekiplerimizden Afjet Afyonspor’un Atatürk Stadında gerçekleştirdiği antrenmandan dolayı 1 Nolu sahada başlayan antrenmanlara yaklaşık 10 civarında minik sporcu ve aileleri katıldı. Tatil günlerini iyi bir şekilde değerlendiren minik sporcuları Afyon Kocatepe Üniversitesi Bede Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Yücel Ocak başta olmak üzere, Volkan Başar, Ümit Demir ve İbrahim Çankaya çalıştırıyor. Haftada 3 gün süren kursta sporcuların giydikleri kıyafetleri bilindiği üzere ASKF yönetimi tarafından karşılanıyor.
Gerçekleştirilen kursun İlk gününde konuşan Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün; “ Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak biz bu yaz okulunu ilimizde alt yapı oluşturmak amacı ile gençlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak ve yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmek amacı ile böyle bir yaz okulu açmaya karar verdik. Sağolsun BESYO müdürümüz Yücel Ocak, Gençlik Spor Müdürlüğü yetkililerimiz bizlere katkı sağlayacaklarını söylediler, birlikte bu işi organize ettik inşallah çocuklarımıza, Afyonumuza hayırlı uğurlu olur. Şu anda bize intikal eden 35 civarında öğrenci görünüyor fakat bugün ilk antrenman olduğundan dolayı fazla bir katılım olmadı. Kursumuz haftanın Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 10:30 ile 12:00 arasında gerçekleşecek” ifadelerine yer verdi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Yücel Ocak ise; “ Amatör sporun ev sahibi, amatör sporun her şeyi ASKF, Gençlik Spor İl Müdürlüğü spor tesislerinin organizasyonu ile bu ülkede bu hizmeti yürütüyor. 
Eğitim işin içerisinde bu üçlü yapıyı bizler bir araya getirerek dedik ki her yerde yapılıyor bu çalışmalar tüm yapılan çalışmalara da teşekkür ediyoruz gençleri bu yaz gününde bir aktivite içerisinde kılıyorlar. Bizler de bu yıl başlatmak kaydı ile her yıl geleneksel olarak devam ettirelim gençlerin daha bilimsel, daha doğru yöntemler ile daha iyi tesislerde diğer kurumlarımızın destekleri ile böyle bir yapı içerisinde gençlerimize hizmet vermek ki ülkemize şöyle bir şey var, herkesin çocuğu Tıp Fakültesinde okumak zorunda olduğu için sporu angarya olarak görüyorlar fakat bugün baktığımız zaman çocuk obeziteye doğru giden bir sorun ile karşı karşıyayız. Bizler buradaya gelen tüm öğrencilerin futbolcu olmasını beklemiyoruz, aralarında başarılı olanları seçerek Türk Sporu alt yapısına kazandıracağız. Ailelerimizden ricam, kayıt ile alakalı herhangi bir sıkıntı yok, gelsinler çocuklarını düzenlemiş olduğumuz yaz okuluna kaydettirsinler. Herkese teşekkür ediyorum” ifadesine yer verdi.