Bulgaristan’ın Blagoevgrad şehrinde devam eden 38. Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’nda sporcumuz Sultan Sivrihisarlı sağ kolda Dünya Şampiyonu sol kolda ise Dünya ikincisi oldu.

Bulgaristan’ın Blagoevgrad şehrinde devam eden 38. Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası 1-10 Ekim tarihlerinde Bulgaristan’ın Blagoevgrad şehrinde yapılıyor. Şampiyonaya ilimizden daha önce Avrupa Şampiyonu olan sporcumuz Sultan Sivrihisarlı katıldı. 

Şampiyonanın ilk iki gününde U-18 ve U-21 müsabakaları bay ve bayan kategorilerinde yapıldı. 60’a yakın ülkeden bin 500’e yakın sporcunun katıldığı şampiyonada sporcumuz Sultan Sivrihisarlı 70 kg. Genç Bayanlar kategorisinde verdiği mücadele sonucunda sağ kolda Dünya Şampiyonu, sol kolda ise Dünya ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. 

Sivrihisarlı’nın 21-29-Mayıs tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş kentinde yapılan Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası’nda da her iki kolda aldığı iki Avrupa Şampiyonluğu ile gururlandıklarını, İstiklal Marşımızı okuttuğunu aktaran Antrenörümüz Suat Gökçimen, “Başarlarını Dünya Şampiyonluğu ile taçlandıran sporcumla gurur duyuyor ve tebrik ediyorum” ifadesine yer verdi. 

Başarılarından dolayı sporcumuz Sultan Sivrihisarlı’yı ve Antrenörümüz Suat Gökçimen’i tebrik ediyoruz.