Afyonkarahisar Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Afyonkarahisar Gençlik Merkezi, 2016 yılı içerisinde Muğla Gençlik Merkezi ile ortaklaşa Almanya’nın Hagen şehrinde faaliyetlerini sürdüren SJD Die Falken UB Hagen e.V kuruluşu ile "Uluslararası Gençlik Faaliyetleri" çerçevesinde, "Türk – Alman Gençlik Değişim Projesi" gerçekleştirdi.
 
İki gençlik merkezinin ortaklaşa hazırladığı ve uyguladığı projenin teması “  İnsan Hakları, Gençlik Politikaları ve Demokrasi”  olarak belirlenmişti. Her iki ülkeden 2 yönetici ve 14-26 yaş aralığında yer alan 16 genç projede yer aldı. Proje kapsamında Alman katılımcılar 26 Temmuz – 4 Ağustos 2016 tarihleri arasında Türkiye’de yapılan programa katıldılar. Programın ilk beş günü Muğla ilinde uygulandı, programın son beş günü Afyonkarahisar ilinde uygulandı. 

Projenin ikinci etabı 11-20 Ekim 2016 tarihleri arasında Almanya'da uygulandı. Almanya etabında proje kapsamında Hagen, Dortmund, Duesseldorf, Köln ve Holanda'nın Venlo şehirlerinde faaliyetler yapıldı. Türk katılımcıları program kapsamında, proje teması ile ilgili Nazi Hapishanesi, Parlamento Binası ziyareti ve konu ile ilgili yapılan atölye, film, izleme etkinlerine dahil olarak İnsan Hakları, Gençlik Politikaları ve Demokrasi hakkında Almanya örneğini yerinde görme fırsatı yakaladılar. Ayrıca Almanya’nın bir çok şehrini gezme fırsatı yakalayan gençler, Almanya’nın Tarihi ve Kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi oldular. 

Proje başarıyla tamamlanmış olup katılımcı gençlerin konu ile ilgili bilgi birikimleri artarken aynı zamanda yurt dışı tecrübesi ve farklı dostluklar edinme imkânına sahip oldular.