Türkiye Motokros Şampiyonası 6. ayak yarışı 26-27 Kasım tarihlerinde Afyonkarahisar'da yapılacak. 

Afyonkarahisar Valiliği’nin himayesinde, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun işbirliği ile düzenlenecek Türkiye Motokros Şampiyonası’nın final yarışı 26-27 Kasım tarihlerinde Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 2016 şampiyonlarının belli olacağı sezon finalinde, 80'in üzerinde yerli ve yabancı yarışcı Afyonkarahisar’da görücüye çıkacak. 

Başlayış ve bitiş tarihi ile en hızlı inşa edilen motor sporları pisti olan Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi de bu önemli yarışla birlikte Türk sporuna kapılarını açacak. Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc, 50cc ve Veteran sınıflarında yarışlar düzenlenecek. Birbirinden farklı büyüklükteki rampaları ve 1.650 metre uzunluğundaki Afyon MX Parkurunda seyirciler de yarışın her anının heyecanını yaşayacak. 

26 Kasım Cumartesi serbest ve sıralama antrenmanlarının yapılacağı şampiyonanın Final Yarışında sporcular, 27 Kasım Pazar günü iki etap halinde start demirindeki yerlerini alacaklar.