Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Afyonkarahisar Gençlik Merkezi “Yurtlarda Yeni Bir Nefes” adlı proje kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Afyonkarahisar Gençlik Merkezinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içinde Orta Öğretim Kurumları bünyesinde yedi okulun pansiyonunda kalan geçlere yönelik proje hazırladı.

Projede pansiyonlarda kalan gençlere gençlik merkezi akademisi kapsamında uzmanlar tarafından Dini İlimler, Değerler Eğitimi, Kişisel Gelişim ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele ile ilgili seminer veriliyor. Yine projede Gençlik Merkezi Liderleri ve Gönüllü gençleri Gençlik ve Spor Bakanlığı projeleri ile Gençlik Merkezi tanıtımlarını yapıyor. Bu proje ile birlikte iki haftada bir pansiyonlarda kalan bin gence ulaşılması hedefleniyor.

3 Kasım 2016 tarihinden itibaren iki haftada bir Perşembe günleri belirlenen yedi pansiyonda 20.30 ile 22.00 saatleri arasında dönüşümlü olarak yapılan faaliyetler eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecek.

Proje kapsamında 12.01.2017 tarihinde Sahipata İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda kalan gençlere Prof. Dr. Recep ARSLAN tarafından “Kişisel Gelişim Atölyesi bünyesinde “Zaman Yönetimi ve Empati” eğitimi verildi. Süleyman Demirel Fen Lisesi Pansiyonunda kalan gençlere AKÜ İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Mustafa Yasin AKBAŞ tarafından İnovasyon Atölyesi bünyesinde “Din ve sosyal Medya” konusu anlatıldı. Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda kalan gençlere Eğitimci Ramazan AYDOĞAN tarafından Dini İlimler Atölyesi bünyesinde “Asrı Saadet ve Kanaatkârlık” anlatıldı. TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi Pansiyonunda kalan gençlere Eğitimci Arif OKUMUŞ tarafından Değerler Atölyesi bünyesinde “ Alçakgönüllülük” değeri anlatıldı. Ali Çağlar Anadolu Lisesi Pansiyonunda AKÜ Doktora Öğrencisi Zeynep KARAKUŞ tarafından Değerler Atölyesi bünyesinde “Diğergamlık” eğitimi verildi. Kocatepe Anadolu Lisesi Pansiyonunda kalan gençlere AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim KAYA tarafından Değerler Atölyesi bünyesinde “Saygı” eğitimi verildi.

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Afyonkarahisar Gençlik Merkezi olarak bakanlığımızın Gençlik Merkezleri Akademisi Projesinden daha çok gencin faydalanması için bu projeye destek vererek uygulanma sürecinde yer alan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ederiz.