15 Temmuz Şehitleri Anma programları düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Afyonkarahisar’da 15 Temmuz Şehitleri Anma programları Atatürk Spor Salonu’nda yapılan açılış töreni ile başladı. Açılış törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve personelleri, antrenör, sporcu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmalarıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Yunus Tortop, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri açılış programı için toplanmış bulunmaktayız. Hatırlayacağınız üzere, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete silahlarını doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde şehitlerimizi gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve Gazilerimizi minnetle anıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun” dedi.

Açılış programı Ahmet Taybaş isimli öğrenci tarafından Sakarya Türküsü Şiiri’nin okunması ile devam etti. Ardından Karate Antrenörü Mehmet Güngel’in öğrencileriyle hazırladığı karate gösterisi ve Basketbol Antrenörleri Sultan Erkan ve Mehmet Sait Teke’nin öğrencileriyle hazırladığı basketbol gösterileri ile tamamlandı.

15 Temmuz Şehitleri Anma Programları 11-15 Temmuz tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve yerel yönetimler ile ortaklaşa düzenlenen birçok; istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitlerimizin anılması ve milli birlik, beraberlik, vatan ve bayrak sevgisi, demokrasi, vatan savunması, yurt bilinci temalarının işleneceği spor etkinlikleri yapılacak.