Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun birlikte düzenlediği, çeşitli aktivitelerin yer aldığı 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı Kapanış Töreni Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşti. Törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın, Şube Müdürleri İsmail Kılınç, Gökhan Gürbüz, Ahmet Ertürk, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, ASKF Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda sporcu ve veli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşıyla başlayan programda ilk olarak Hafız Halil Avlamaz tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu. Ardından Ahmet Aybaş’ın 30 kuş şiiri ile salondaki herkes duygu dolu anlar yaşadı. Şehit Ömer Halisdemir’in ağzından yazılmış olan 30 Kuş şiirini kendine has bir şekilde yorumlayan Aybaş’ın, şiiri okuduğu sırada salonda yer alan davetliler gözyaşlarına hakim olamadı.

Aybaş’ın 30 Kuş şiirinin ardından 15 Temmuz Gazisi ve Emirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sedye Topal 15 Temmuz’da yaşadıklarını anlattı.

Türkiye çapında düzenlenen Ecdada Mektup yarışmasında birinci olan mektup Seda Kurt tarafından seslendirildi.

15 Temmuz Şehitleri Anma programında son olarak hafta içinde yapılan Atletizm, Karate, Okçuluk ve Eskrim müsabakalarında derece alan sporculara ödül töreni gerçekleştirildi. Yapılan ödül töreninde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri İsmail Kılınç, Ahmet Ertürk ve Gökhan Gürbüz, ASKF Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Ergüven, Nurettin Akşab ve Okçuluk İl Temsilcisi Rıfat Okumuş derece alan sporculara madalyalarını takdim etti.