Türkiye Karate Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği Ümit, Genç ve 21 Yaş altı Türkiye Şampiyonası tamamlandı. Yapılan şampiyonada 50 ilden 1450 sporcu şampiyonanın ilk üç günü madalya alabilmek için mücadele ederken, dereceye giren ve uygun görülen sporcular 6 Ağustos  2017 Pazar günü Mili Takıma katılabilmek için tekrar mücadele verdiler.

6 Ağustos  2017 Pazar günü Genç Erkekler kata dalında bir gün önce Türkiye şampiyonu olarak seçmeye giren Selahattin GÜNGEL tüm rakiplerini geride bırakarak Dünya şampiyonası vizesini aldı.

Ayşe YILMAZ Türkiye 2.si olarak girdiği seçmelerde 1. olarak Dünya şampiyonasının vizesini alan ikinci sporcumuz olurken Emirkan YILMAZ şampiyona  sırasında oluşan sakatlığının seçmelerde nüksetmesi sonucu üçüncü olarak Dünya Şampiyonası kadrosuna seçilemedi.             

 Antrenörümüz aynı zamanda A Milli Takimı Antrenörlerinden Mehmet GÜNGEL ‘’Bu şampiyonaya dokuz  sporcu ile katıldık sekiz sporcum daha önce kendi kategorilerinde milli olmuş ve şampiyonluklar yaşamış sporcular. Şampiyona esnasında üzücü sakatlıklara rağmen sporcularımın verdikleri mücadele için her birini ayrı ayrı kutluyorum.27-29 Ekim 2017 Tenerife/İspanya da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında sporcularımdan şampiyonluklar bekliyoruz.Ayrıca sporun ve sporcunun destekcisi olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Dr.Yunus TORTOP'A verdikleri desteklerden dolayıda teşekkür ediyoruz.''dedi