Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapanış töreni ile tamamlandı.

Kocatepe Spor Kompleksi’nde bulunan Çiğiltepe Salonu’nda gerçekleştirilen törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili İsmail Barın, Spor Şube Müdürü İsmail Kılınç,  Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün, Futbol İl Temsilci Yardımcısı Atilla Mutluer, sporcular, antrenörler ve sporcu velileri katıldı.

Amatör Spor Haftası’nın bir haftayla sınırlı kalmamasını istediklerini vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın, “Bu hafta amatör spor haftası olarak kutlanıyor. Ancak bunun bir haftayla sınırlı kalmasını istemiyoruz, bu faaliyetlerin tüm yıla yayılmasını istiyoruz. Bu ilimiz için güzelliktir. Afyonkarahisar’ın birlik ve beraberliği için önemli bir adımdır. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunun göstergesidir” dedi.

Spora sponsor olunması gerektiğine dikkat çeken Akgün, “Amatör Spor Haftası kapsamında farkındalık oluşturarak her yaştaki insanımızı spora kazandırmak, çocuk ve gençlerimizin bağlı olduğu kulüpler ile kurumları sponsorluğa teşvik etmek, ilimizde spor kültürü ve bilinci oluşturmak amacı ile hafta içerisinde birçok etkinlik düzenledik. Özellikle çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılıp spora yönlendirilmesi adına sporun desteğe ihtiyacı vardır. Bizler spora destek verdikçe sporcularımız bunun karşılığını veriyor. Destek başarıyı, başarı da çok sayıdaki insanımızın spora yönlendirilmesini sağlıyor.

Herkese yürekten teşekkür ediyorum” ifadesine yer verdi.