Gençlerin iyilik ağacı projesi ilimizde;  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Cumhuriyet Mahallesinde hizmet veren Afyonkarahisar Gençlik Merkezi tarafından yapılan sosyal sorumluluk faaliyetleri ile aktif bir şekilde yürütülüyor.  Bu kapsamda Belediye Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Afyonkarahisar Görme Engelliler Spor Kulübü ve diğer Engelli Sivil Toplum Kuruluşları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde düzenlenen programda bir araya geldiler. 

Gençlik Merkezi gençlik liderleri, eğiticileri gönüllü gençler tarafından hazırlanan program kapsamında her yaş grubundan engelliler ile birlikte çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yapıldı. Gençlik Merkezi Ney Eğitmeni Kamil Demirdeler ve Bağlama Eğitmeni Kazım Kümekaya ile birlikte müzik dinletisi gerçekleştirdiler. Gençlik Merkezi Resim Öğretmeni Pelin Yıldırım tarafından Karikatür ve Resim Çizme Etkinlikleri organize etti. Gençlik Merkezi Spor Eğitmen Mehmet Şah Özçelik tarafından Basketbol ve Voleybol faaliyetleri düzenlendi. Akabinde sohbet edilerek birlikte güzel vakit geçirildi.  Yapılan faaliyet ile engelli kardeşlerimiz gençlerimiz ile birlikte birçok alanda yeni beceriler kazandılar. 

Dünya Engelliler Günü nedeniyle yapılan bu program ile Gençlik Merkezi üyesi gençlerin farkındalıkları artmış ve engellilere destek olma konusunda deneyim kazanmışlardır. Engelsiz bir Gençlik Merkezi için birlikte yapılacak faaliyetler için örnek bir çalışma olmuştur. Engellerin birlikte aşıldığı toplumsal bir yaşam için gençlerin ve toplumun diğer kesimlerinin yer aldığı, çeşitli sosyal sorumluluk çalışmalarının yaygınlaştırılmasına olan ihtiyaca dikkat çekildi. Afyonkarahisar Gençlik Merkezi olarak, Dünya Engelliler Günü kutlar ve benzer çalışmalarda yer almak isteyen duyarlı gençlerimizi Cumhuriyet Mahallesinde hizmet veren Afyonkarahisar Gençlik Merkezine bekliyoruz.