Gençlik ve Spor Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen KYK 36. SATRANÇ TUNRUVASI TÜRKİYE FİNALİ’ne Afyonkarahisar 4. Kez ev sahipliği yaptı. 01-03 Nisan 2019 tarihleri arasına düzenlenen turnuvaya KYK yurtlarında kalan ve 70 İli temsil eden 64 erkek, 57 kız toplam 121 öğrenci katıldı.  

3. Nisan 2019’da tamamlanan turnuvanın kapanış konuşmasında İl Müdürü Nurullah PERVANELİ; “Satranç zekâ işidir, hepiniz centilmence yarıştınız. Kazanan öğrencileri tebrik ederim. Turnuvaların asıl kazananı katılan herkestir. Burada edindiğiniz tecrübeler ve dostluklarla aslında hepiniz kazandınız. Bizler, Satranç turnuvasına 4. Kez ev sahipliği yapmaktan ve Afyonkarahisar’ımızı sizlere tanıtmaktan mutluluk duyduk. İlimize gelip misafir olduğunuz için bizler çok memnuniyet duyduk. Sizlerin de memnun ayrıldığını umuyoruz. Yurtlarınıza, İl Müdürlüklerinize ve ailelerinize selamlarımızı iletiniz. Hepinize hayırlı yolculuklar dilerim. Ayrıca Turnuva süresince bize yardımlarını ve desteklerine esirgemeyen başta Alptuğ Bey olmak üzere hakemlerimize ve GSB İl Müdürlüğüne teşekkür ederiz.” Dedi. 

Derece alan öğrenciler ödüllerini İl Müdürü Nurullah PERVANELİ’den aldılar. Kız öğrenciler 1.si Sakarya İl Müdürlüğünden emine TOPAL, erkek öğrenciler 1. Si Mersin İl Müdürlüğünden Mehmet USLU oldu. 1.lere kol saati, 2.cilere akıllı bileklik, 3.lere taşınabilir şarj aleti hediye edilirken katılan tüm öğrencilere Afyonkarahisar figürlü kalemlik ve başarı belgesi verildi. 

Katılan öğrenciler, Afyonkarahisar’dan mutlu ayrıldıklarını ve kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür ettiklerini beyan ettiler.

Dereceye Giren Öğrenciler:

Kızlarda : 
1- Emine TOPAL (SAKARYA İL MD.)
2- Kübra TANAL (MALATYA İL MD.)
3- Aslı SARIMSAKCI (BURSA İL MÜD.)

Erkeklerde:

1- Mehmet USLU (MERSİN İL MÜD.)
2- Ahmet Arda KESTEL (SİVAS İL MÜD.)
3- 3-Uğrcan BOZ (SAMSUN İL MÜD.)

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.