Vali yardımcısı Ali Osman İŞŞEN, Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki KUŞ, İl Müftü Yardımcısı Galip KOLCU , Askf Temsilcisi Alişan AKGÜN ve TÜFAD Başkanı Mustafa KESER’in katıldığı açılış töreni kursiyer, sporcuların ve ailelerin geniş katılım gösterdiği tören halk oyunları gösterileri, jimnastik gösterisi ve sportif gösteriler ile sona erdi. Atletizm, Badminton, Basketbol, Jimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Okçuluk, Taekwondo, Boks, Tenis, Vücut Geliştirme, Voleybol ve Yüzme branşlarında açılacak olan il spor merkezleri yaz boyunca devam edecektir. Kayıtlar devam etmektedir. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki KUŞ;
Spor ile gençleri evrensel ve insani değerlere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan ve uluslararası alanda akranları ile rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak yetiştirmek, kendi potansiyellerini tam anlamı ile gerçekleştirebilecekleri imkân ve zemini oluşturmak, erdemli elit sporcuları yetiştirmek, her türlü bağımlılıktan uzaklaştırmak, sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve tesislerimizin her metre karesini spor yapan insanlarla doldurmak tek hedefimizdir.
Sporun sağlam bir alt yapıya kavuşturulması için çocuklara, gençlere, vatandaşlara ve engelli bireylere yönelik 1 ile 3 yıl süreli 30 a yakın proje sayın valimiz himayesinde başlatılmıştır. Bu projelerin hedefi 8.550 çocuğa ulaşmak şimdiye kadar 4.271 çocuk yetenek taramasından geçirilmiş ve bunların içerisinden 1.097 kişi yetenekli görülerek antrenmanlara başlatılmıştır. Bu süre içerisinde 4.279 çocuğa daha ulaşılarak yetenekli çocuklar spora kazandırılmaya devam edilecektir. Bununla birlikte yerel yönetimler, üniversiteler, okullar, beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler ile daha sık istişare yaparak spora daha fazla katkı sağlamak için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
İlimiz merkezinde afyonkarahisar belediyesi, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü, amatör spor kulüpleri federasyonu (askf) ve türkiye faal antrenörler derneği (tüfad)  ile birlikte 18 branşta il spor merkezlerimizi şuanda açmış bulunmaktayız. 
Bunun yanı sıra; il müdürlüğümüzce bedensel engelliler için 5, özel sporcular için 1, görme engelliler için 2, işitme engelliler için 5 branşta engelli çocuk ve gençlere yönelik il spor merkezleri açılmıştır. 
İl müdürlüğü olarak bütün bu çalışmalarda bizlere her türlü desteği veren Orman Ve Su İşleri Bakanımız Sayın Profesör Doktor Veysel Eroğlu Bey E, Milletvekillerimize, Sayın Valimiz; Hakan Yusuf Güner Bey E, Sn. Belediye Başkanımız; Burhanettin Çoban Bey E ,Kaymakamlarımıza, İlçe Belediye Başkanlarına, İl Genel Meclisi Başkan Ve Üyelerine Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına, Askf, Tüfad, T.S.Y.D. Spor Taban Birliklerine, Spora Gönül Veren Antrenörlerimize, Beden Eğitimi Öğretmenlerimize, sporu tanıtan ve sevdiren değerli basınımıza, özveri ile çalışan personelimize şükranlarımı arz ederim.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN yaptığı konuşmasında Afyondaki bu tür spor olaylarına her türlü desteği vereceğini, katılımın çok olmasından dolayı memnun olduğu ile 2 adet spor salonu yapımı için çalışma başlattığını ve her türlü desteği spora vereceğini beyan etmiştir. Katılan sporcu ve antrenörlere teşekkür etti.