2017-2018 yılında seçilen öğrencilere yönelik ‘Temel Motorik’, ‘Koordinasyon’ ve ‘Dayanıklılık’ testleri tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile geleceğin şampiyon sporcuları tespit edilmeye devam ediliyor.

Çocuk ve gençleri sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaymak, spor kültürü yerleştirmek, sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, onları spor branşlarına yönlendirerek üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla, başlatılan proje ile adım adım Türkiye’nin spor altyapı haritası oluşturuluyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 19 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren "İş Birliği Potokolü'nün Gençlik ve Spor Bakanlığı yükümlülükleri arasında yer alan 6.maddesinin (9) bendinde geçen sportif yetenek taraması ile ilgili iş ve işlemler Spor Eğitim Dairesi Başkanlığımızca yürütülmektedir. Bu çerçevede 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde Sportif Yetenek Taraması Testinde seçilen öğrencilere yönelik Temel Motorik, Koordinasyon ve Dayanıklılık testleri yapıldı.

Yapılan testler sonucunda yetenekli sporcular ilgili spor branşlarına yönlendirilecek.