Okul Sporları Hentbol Gençler Grup müsabakalarında dereceye giren sporculara katılım belgeleri ile madalyaları takdim edildi.

Gençlik Spor Bakanlığı Okul sporları 2019-2020 sezonu faaliyet programında yer hentbol gençler kız erkek grup müsabakaları, 5-8 Mart 2020 tarihleri arasında Tınaztepe ve Çiğiltepe Spor Salonlarında yapılan müsabakalar ile tamamlandı. İllerinde yapılan müsabakalarda dereceye giren takımların katıldığı grup müsabakalarına erkeklerde Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Konya ve Manisa, kızlarda ise Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Konya ve Mersin’in temsilcileri katıldı.

Yapılan müsabakalar sonucunda genç kızlarda A grubunda Eskişehir Eğitimciler Spor Lisesi (A), B grubunda ise Antalya Özel Işıklar Anadolu Lisesi (A) takımı birinci oldu. Daha sonra en iyi ikinciler olarak Isparta Spor Lisesi (A) takımı ile Denizli Bozkurt Spor Lisesi (A) takımı C grubu birincisi olmak için yarıştı. Oldukça çekişmeli geçen müsabaka sonucunda Denizli Bozkurt Spor Lisesi (A) rakibini mağlup etti ve C grubu birincisi olarak yarı finallere çıkmaya hak kazandı. Genç Erkeklerde ise A grubunda Kocasinan Şehit Samet Kırbaş MTAL(A), B grubunda Özel Seferihisar Ç.A.L(A) ve C grubunda Antalya Spor Lisesi (A) takımı birinci olarak yarı finallerde boy gösterecek.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak dereceye giren sporcuları tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.