Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından Afyonkarahisar yurtları ve Sultandağı Gençlik Kampı, depremden etkilenen binlerce vatandaşa kapısını açtı. Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte yurtlarda ve Gençlik Kampı’nda kalan vatandaşlar için hazırlıklar yapıldı.

Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Çiğiltepe ve Tınaztepe Yurdu ile Sultandağı Gençlik Kampına yerleştirilen depremzede vatandaşlar ile nöbetçi yurt olarak açık bulunan Safiye Sultan ve Afyon Yurdunda bulunan öğrenciler için de Ramazan ayı hazırlıkları tamamlandı.

Depremzedeler için özel etkinlikler yapılacak

Afyonkarahisar Gençlik Merkezlerine bağlı çalışanlar ve gönüllü gençler, Ramazan ayı boyunca depremden etkilenen çocukları eğlendirmeye yönelik etkinlikler düzenleyecek. Kadın ve erkekler için ayrı ayrı mukabele programı ve Ramazan Sohbetleri düzenlenecek. Çocuklara pamuk şekeri ikramı yapılacak.

Ramazan ayının manevi ikliminin hakkıyla yaşanabilmesi için gençlerimiz ve depremzede vatandaşların teravih ve vakit namazlarını birlikte kılmaları sağlanacak. Yurtlarda kalan depremden etkilenen çocuklarımız için Ramazan İkliminin yansıtılacağı etkinlikler, oyunlar, gösteriler düzenlenecek. Ramazan ayına uygun enstrümantal (Ney, Tasavvuf Musikisi gibi) müzik çalınması sağlanacak.

Depremzede misafirler için diğer kurumlar tarafından verilen hizmetler, Ramazan ayı boyunca da devam edecek.

Ramazan ikliminin yansıtılacağı Ramazan Köşesi oluşturuldu ve Tınaztepe Yurduna mahya asıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu: “Yurtlarımızda misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin Ramazan ayının manevi iklimini hakkıyla yaşayabilmesi için mesai arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Güzelliğin, birliğin ve beraberliğin içerisinde olduğu Ramazan-ı Şerif'imizin mübarek olmasını diliyorum.” dedi.