Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü" kapsamında Afyonkarahisar’da 4.sınıflara yönelik uygulamaya geçirilen proje, antrenörler eşliğinde devam ediyor.

İlkokul dördüncü sınıf öğrencilerine düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılarak, fiziksel ve zihinsel kapasitelerinin geliştirilmesi, spor kültürünün oluşturulması ve spor aracılığıyla öğrencilerin sosyal hayata katılımlarının artırılması amacıyla Afyonkarahisar Merkez ve ilçelerindeki ilkokullarda beden eğitimi ve oyun derslerinde birçok spor dalında eğitim verilmeye devam ediyor.

Projenin sürdürüldüğü ilçelerden biri olan Sandıklı Mehmet Akif Ersoy ilkokulunda bir takım ziyaretlerde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu: “ Spor şehri Afyonkarahisar merkez ve ilçelerde bulunan ilkokullarımızda dördüncü sınıf öğrencilerimize yönelik spor dalı eğitimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bugün Sandıklı ilçemizde bu projenin sürdürüldüğü okullardan biri olan Mehmet Akif Ersoy ilkokulumuzu ziyaret ettik. İlçe müdürümüz ve antrenörlerimizden son durum hakkında bilgiler edindik. Allah’a şükürler olsun ki hem öğrencilerimiz hem de öğrenci velileri projenin hayata geçirmesinden duydukları memnuniyeti bildirdi. Bu kapsamda çalışan antrenörlerimize ve bütün mesai arkadaşlarıma en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.