Dr. Yunus Tortop Kimdir?
06 Nisan 1970’de Afyonkarahisar’da doğdu. Orta ve lise öğrenimimi 1988 yılında Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesinde, Lisans Eğitimini 1992 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde 2. lik başarı derecesiyle tamamladı. Yüksek Lisans Programını 2005 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü “Beden Eğitimi ve Spor” Ana Bilim Dalında, Doktora programını 2009 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü “Anatomi” Ana Bilim Dalında tamamlayıp Dr. Unvanını aldı. 2011 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı.

1992-1999 yılları arasında Afyon Lisesinde Beden Eğitimi öğretmeni olarak çalıştı. Aynı zamanda 19 Mayıs, 23 Nisan ve 29 Ekim Tören ve kutlamalarında Tören Komutanı olarak görev yaptı ve başarı belgeleriyle ödüllendirildi. 1999-2011 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesinde Beden Eğitimi Okutmanı olarak görev yaptı. 2011-2015 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Öğretim Üyesi olarak çalıştı.

2000-2015 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı, 2011-2015 yılları arasında, Afyon Kocatepe Üniversitesinde Organizasyon Hizmetleri Birim Koordinatörü olarak görev yaptı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Zafer Yürüyüşü etkinlikleri, Bahar şenlikleri ve Mezuniyet törenleri ile birçok Kongre, konferans, panel ve konser gibi etkinliklerde Genel Koordinatör olarak görev aldı. 

Erasmus kapsamında 2 defa Almanya’nın Hamm Belediyesi Gençlik merkezlerinin davetlisi olarak, Personel Eğitimi Programlarına katıldı. 1.sinde Almanya’daki Eğitim Kurumları ve beden Eğitimi derslerinin işlenişi, 2.sinde ise, Almanya’da bulunan spor kulüpleri ve Gençlik Merkezlerinin işleyişi üzerine incelemelerde bulunarak eğitim aldı. Yine Erasmus kapsamında, Polonya’nın Varşova ve Biala Podlaska şehirlerinde bulunan Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Fakültelerinde, öğrenci ve öğretim elemanlarına yönelik ders verme hareketliliği programlarına katıldı. 

Afyon Kocatepe Üniversitesine bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun tüm bölümlerinde, Eğitim Fakültesi İlköğretim bölümünde ve Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde, Fiziksel Uygunluk, Fiziksel Aktivite ve Sağlık, İnsan Anatomisi ve Kinesyoloji, Etkili İletişim Becerileri, Spor Psikolojisi, Grup Dinamiği ve Liderlik, Öğretmenlik Uygulaması, Almanca, Atletizm ve Voleybol derslerini yürüttü. Çoğunluğu Antrenman ve Hareket Bilgisi ile Sporda Sağlık Bilimleri alanında olmak üzere, 6 Uluslararası hakemli dergilerde, 6 Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan toplam 12 adet makalesi ile Uluslararası Kongrelerde sunulan ve bildiri kitaplarında basılan 7 adet Uluslararası bildirisi bulunmaktadır.

İyi düzeyde Almanca bilen Tortop,  aktif olarak kayak ve voleybol spor dalları ile ilgilenmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.