23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2. Vize Yüzme Müsabakaları Afyonkarahisar'da Heyecanla Gerçekleşti.

Afyonkarahisar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu 2. Vize Yüzme Müsabakaları ile yaşadı. Müsabakalarda 4 farklı kulüpten 40 kadın ve 35 erkek ter döktü ve centilmenlik ruhuyla kıyasıya yarıştı.

Müsabakalar, 23 Nisan'ın anlam ve önemini bir kez daha hatırlatarak, milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi. Sporcuların azmi ve mücadelesi izleyenleri büyülerken, bayram coşkusu da havuz kenarına taştı.

9-12 yaş arası sporcular kelebek, sırtüstü, kurbağalama, serbest ve karışık stillerde 50m, 100m, 200m ve 400m mesafelerinde yarıştı. 

Naz Demir ve Özay Babalık başarılı performansıyla dikkat çekti

Yapılan yarışmalar sonucunda 11-12 yaş kategorisinde 50m yarışlarında kadınlarda Naz Demir (Maraşal GSK) kelebek, sırtüstü, kurbağalama ve serbest stillerde birinci olarak zirveyi kimseye kaptırmazken erkeklerde kelebek ve serbest stilde Özay Babalık (Elit GSK), sırtüstü stilde Osman Alpata (Afyon GSK), kurbağalama stilde Ahmet Ali Temel (Elit GSK) birinci oldu. 100m yarışlarında da kadınlarda serbest ve kelebek stilde Naz Demir (Maraşal GSK), sırtüstü stilde Ayşe İdil Tuğrul(Maraşal GSK) ve kurbağalama stilde Alphin Mina Türkyılmaz (Maraşal) birinci olurlarken erkeklerde de serbestte Özay Babalık(Elit), sırtüstünde Mirza Özer(Maraşal), Kurbağalamada da Habib Kirez (Elit) birincilik elde ettiler. 400m serbest stilde kadınlarda Naz Demir(Maraşal), erkeklerde Özay Babalık(Elit), 200m kadınlar karışık stilde Naz Demir(Maraşal), kurbağalama stilde Ayşe İdil Tuğrul(Maraşal), 200m erkekler serbestte Orhan Ali Başaran(Maraşal), karışıkta Özay Babalık(Elit) birinci oldu.

Nil Gülyurt birden fazla zirvede yer aldı

9-10 yaş kategorisi 50m kadınlar kelebek ve kurbağalama stillerinde Miray Özcan (Elit GSK), serbest stilde Nil Gülyurt(Maraşal GSK) ve sırtüstü stilde Simay Mina Karabıçak(Elit GSK) birinci olurken erkeklerde de kelebek ve sırtüstü stilde Muhammed Ali Bilgiç(Maraşal), serbest stilde Abdullah Ekin (ferdi) ve kurbağalama stilde Burak Kocaağa (Maraşal) yarışları birinci olarak tamamladılar. 100m kadınlar serbestte Miray Özcan(Elit), sırtüstünde Masal Taş(Ferdi), kurbağalamada Hacer Orak(ferdi) ile erkeklerde serbest ve sırtüstü stillerde Mustafa Kemal Kenar(Elit) yarışları önde tamamladılar.200m kadınlarda serbest ve karışık stilde Nil Gülyurt(Maraşal) rakiplerini geride bırakarak yarışı birinci sırada tamamlarken erkekler 200m serbestte Abdullah Ekin(ferdi) birinci sırada yer aldı. 

Müsabakaları takip eden Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuların performanslarından etkilendiğini belirterek “Ben inanıyorum ki ilerleyen zamanlarda yüzme branşında Afyonkarahisar’ı başarıyla temsil edecek birçok genç sporcumuz olacak ve ulusal ve uluslararası müsabakalardan madalya çıkartacaklar. Bu sporcularımız gelişmesinde elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.