Büyük kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası ile Büyükler Serbest ve Grekoromen Türkiye Güreş Ligleri terfi müsabakaları Afyonkarahisar’da yapılacak.

Ulusal ve Uluslararası birçok müsabakaya ev sahipliği yapan Afyonkarahisar, 18-22 Ocak’ta Minderin Sultanlarını ağırlayacak.

ŞAMPİYONLAR AFYON’DA BELİRLENECEK

Mayıs ayında Sırbistan’ın Nova Sad kentinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek sporcuların belirleneceği Büyük Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası 19-20 Ocak tarihlerinde Spor Kompleksi Salon A’da başlayacak. Aralarında 2016 Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazanarak bir ilki başaran ve Türk spor tarihine geçen milli güreşçimiz Yasemin Adar, Dünya üçüncüsü milli güreşçimiz Elif Jale Yeşilırmak, Avrupa ikincisi milli güreşçimiz Hafize Şahin, Avrupa üçüncüsü milli güreşçimiz Buse Tosun ve U23 Avrupa üçüncüsü milli güreşçimiz Bediha Gün’ün de bulunduğu sporcularımız Türkiye Şampiyonluğu için ter dökecek. Yapılan müsabakalarda dereceye giren sporcular, milli takım teknik heyetinin raporları doğrultusunda Milli Takım Kampına katılamaya hak kazanacak. Büyük Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası 20 Ocak Cuma günü sona erecek.

HAFTA SONU 2. LİGE TERFİ MAÇLARI YAPILACAK

Büyükler Serbest ile Grekoromen Türkiye Güreş Ligleri terfi müsabakaları 21-22 ocak tarihlerinde Spor Kompleksi Salon A’da yapılacak. Yapılan müsabakalarda dereceye giren sporcular, 2. Lige terfi etme hakkı kazanacak.