Korona virüs salgınının devam ediyor olması milli bayramların kutlamaların da farklı boyuta taşıdı. Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında ülkemizin tüm yerleşim birimlerinde büyük bir coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası için bu yıl sosyal mesafe kurallarına uygun kutlama programı hazırlandı.

Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize edeceği Gençlik Haftası programı, 15 Mayıs Cuma günü saat 10.15’de çelenk sunumu ile başlayacak. 

Salgın sürecinde antrenmanlardan uzak kalan Afyonkarahisarlı milli sporcular evlerinde ziyaret edilip hazırlanan hediyeler verilecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri, site gibi toplu yerleşim yerlerine giderek ses sistemi ile vatandaşlara çağrı yapıp balkonlara çıkmaları sağlanarak spor yaptıracak.

Ayrıca 19 Mayıs günü belirlenen sitelerde korona virüs tedbirlerini göz önünde bulundurarak halkın evden katılımı ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı, Gençliğe Hitabe, Gençliğin Ataya cevabı okunacaktır. Program Aşuk Maşuk, Cimnastik, Halk oyunları gösterileri ile devam edecek olup Gençlik Merkezleri Canlı Müzik dinletisi ile sona erecek. 

Kutlama Programı için Tıklayınız