Okul Sporları faaliyet programında yer alan ve Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Birinciliği yıldızlar ve küçükler müsabakaları tamamlandı.

Okul Sporları kapsamında spor kenti Afyonkarahisar’da müsabakalar hız kesmeden devam ediyor. Gençler, Yıldızlar ve Küçükler kategorilerinde düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Birinciliği Müsabakalarına 70 ilden 93 takım 1800 sporcu katılım sağladı.

Müsabakalar neticesinde; yıldız erkekler ve kızlar takım kategorisinde Amasya Hamit Kaplan Ortaokulu birinci, yıldız ferdi erkeklerde Mehmet Hakan Altıntaş birinci, yıldız ferdi kızlarda ise Eylül Akyüz birinci oldu. Gençler A erkek takım kategorisinde Akpınar Fen Lisesi birinci, gençler ferdi erkeklerde ise Semih Ege Ateş birinci oldu. Yılmaz Kayalar Fen Lisesi Gençler A kız takım kategorisinde birinci, Ayşenur Mertoğlu ise gençler kız ferdi müsabakalarında birinci oldu. Küçük erkeklerde Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi takım halinde birinci, Mehmet Efe Karakaya ise küçükler ferdi erkek müsabakalarında birinci oldu. Küçük kızlarda 75. Yıl Borsa İstanbul Ortaokulu birinci olurken, küçük kızlar ferdi müsabakalarında ise Zehra Çankaya birinci oldu.

Karşılaşmaların sona ermesiyle birlikte atletizm pistinde düzenlenen ödül töreni ile dereceye giren sporculara madalya ve kupaları; Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk tarafından takdim edildi.