Balıkesir'de düzenlenen 8. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, Afyonkarahisar Sporcu Eğitim Merkezi sporcusu Ali Uysal, Tozkoparan boyunda 35 sporcu arasında rakiplerine üstünlük sağlayarak şampiyonluk ünvanını elde etti. Ali Uysal, gösterdiği üstün performans ve azimle, hedefleri arasında yer alan Kırkpınar Başpehlivanlığı yolunda emin adımlarla ilerlediğini kanıtladı.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, bu başarı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Sporcumuz Ali Uysal'ı ve antrenörlerini bu büyük başarısından dolayı tebrik ediyorum. Balıkesir'de düzenlenen güreşlerde 35 sporcu arasından sıyrılarak Tozkoparan boyunun şampiyonu olması, hem sporcumuzun hem de ekibimizin disiplinli çalışmasının bir sonucudur. Hedefimiz olan Kırkpınar Başpehlivanlığı yolunda Ali'nin emin adımlarla ilerlemesi bizleri gururlandırıyor," dedi.

Ali Uysal ise şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada, "Bu başarıyı elde etmek için çok çalıştım ve emek verdim. Hedefim Kırkpınar Başpehlivanlığı ve bu yolda ilerlemek için elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim. Desteklerinden dolayı İl Müdürlüğümüze, antrenörlerime, aileme ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim," dedi.