Çorum’da düzenlenen U20 Türkiye Güreş Şampiyonası’nda Afyonkarahisar’ı temsil eden Taşoluk Belediye Spor Kulübü sporcuları Hava Konca, Yağmur Karabacak ve Fatma Yılmaz, Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı. Zorlu rakipleri karşısında gösterdikleri mücadele azmi ve kararlılıkla kürsüye çıkan üç sporcu, 20 Nisan’da Gaziantep’te başlayacak olan Milli Takım kampına davet edilerek uluslararası arenada Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, elde edilen derecelerden dolayı sporcuları ve antrenörleri Yakup Yağcı’yı tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: “Taşoluk Belediye Spor Kulübü sporcularımızın bu başarısı bizleri hem gururlandırdı hem de geleceğe dair umutlandırdı. Hava, Yağmur ve Fatma’nın azmi ve mücadelesi örnek teşkil ediyor. Onları bu seviyeye taşıyan antrenörümüz Yakup Yağcı’ya ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Gaziantep’teki milli takım kampında da başarılı olacaklarına ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum.”

Kasapoğlu ayrıca, Afyonkarahisar’da sporun tüm branşlarında olduğu gibi güreşte de önemli mesafeler kat edildiğini, özellikle kadın güreşinde altyapıdan itibaren nitelikli sporcular yetiştirildiğini belirtti.