Afyonkarahisar Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nden (TOHM) yetişen 5 başarılı güreşçi Avrupa Şampiyonasında elde ettikleri başarılar neticesinde Dünya Güreş Şampiyonası'nda Afyonkarahisar’ı ve Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Bu sporcuların kazandığı başarılar ve temsil yetenekleri, sadece Afyonkarahisar'ı değil, tüm Türkiye'yi gururlandırıyor.

U-17 Dünya Şampiyonası

19-25 Ağustos tarihlerinde Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenecek olan U-17 Dünya Şampiyonası, genç güreşçiler için önemli bir platform olacak. Afyonkarahisar TOHM sporcuları arasında 45 kg kategorisinde Buğra Kavak, 65 kg kategorisinde Umut Talha Uslu ve 71 kg kategorisinde Fatih Aydın yer alacak. Bu yetenekli güreşçiler, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için yoğun bir hazırlık süreci geçirdi.

U-20 Dünya Şampiyonası

2-8 Eylül tarihlerinde İspanya'da düzenlenecek olan U-20 Dünya Şampiyonası'nda ise Afyonkarahisar TOHM'dan 65 kg kategorisinde Abdullah Toprak, ülkemizi temsil edecek.

Abdullah Toprak’ın başarıları

Abdullah Toprak U-17 Avrupa Şampiyonu, U-20 Avrupa üçüncüsü, U-20 Dünya üçüncüsü, U-20 Avrupa Şampiyonası ve U-23 Dünya üçüncülüğü dereceleri elde ederek adından söz ettirmişti. Toprak, Dünya Şampiyonasında Afyonkarahisar’ı ve Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğunu belirtti.

Seçmeler ve katılım

61 kg kategorisinde Bekir Keser ve 86 kg kategorisinde Alperen Sezer, yapılacak seçmelerde galip gelmeleri halinde Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak. Bu seçmeler, genç sporcular için büyük bir fırsat olmanın yanı sıra, rekabetçi ortamları sayesinde onların yeteneklerini daha da geliştirmelerine olanak tanıyacak.

Motivasyon ve destek

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, Şube Müdürü Adil Kamberoğlu ve TOHM antrenörleri, genç sporcuların motivasyonlarını artırmak amacıyla bir araya gelerek onlara destek verdi. Bu buluşma sırasında, şampiyon güreşçilere baklava ikramında bulunuldu ve başarı temennilerinde bulunuldu. Kasapoğlu, "Şampiyon güreşçilerimiz inşallah Dünya Güreş Şampiyonalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler. Güreşçi genç kardeşlerime ve onların yetişmesinde büyük rolü bulunan antrenörlerimize başarılar diliyorum." diyerek sporculara olan inancını dile getirdi.