Afyonkarahisar Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri Teknoloji Kulübü gönüllüleri, TEKNOFEST yarışmalarında kazandıkları ödüllerle dikkat çekmeye devam ediyor. 117 takım ile TEKNOFEST’e en çok başvuru yapan merkezler arasında yer alan Afyonkarahisar Gençlik Merkezi, TEKNOFEST 2024'te de birçok takımı ile yarı finale yükseldi.

TEKNOFEST 2024 Ön Değerlendirme Raporu sonuçlarına göre, Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Teknoloji Kulübü gönüllülerinden oluşan 2Z1M takımı, Üniversite ve Üzeri Seviye Eğitim Teknolojileri Yarışmasında 90,67 puanla Türkiye genelindeki binlerce başvuru arasından ilk 3'e girerek Afyonkarahisar’ı en ön sıralarda temsil etmeye hazırlanıyor.

6 Şubat depreminde gönüllülük faaliyetlerinde en ön saflarda yer alan gençlerin oluşturduğu ÖZEL HAREKÂTÇILAR takımı ise İnsanlık Yararına Teknoloji/Afet Yönetimi kategorisinde 86,67 puanla merkezimizi temsil edecek. Bunun yanı sıra TECHNOAF takımı İnsanlık Yararına Teknoloji/Sağlık kategorisinde, 1H2Z1M takımı Eğitim Teknolojileri kategorisinde Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’ni temsil edecek.

Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri DENEYAP öğrencilerinin kurduğu MAVERA ve VİP Takımı Eğitim Teknolojileri alanında, AYCELL ve AİLERON takımı Engelsiz Yaşam Teknolojileri kategorisinde, Mavera-2 takımı Akıllı Ulaşım Teknolojileri kategorisinde, Argumareot Takımı İnsanlık Yararına Teknoloji/Sağlık kategorisinde TEKNOFEST 2024'te Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri rüzgârı estirmeye hazırlanıyor.

Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri, TEKNOFEST'in ilk gününden beri sürekli ödüller kazanan gönüllü gençleriyle gurur duyuyor. 2024 yılında da yeni başarılar ve ödüllerle dolu bir yıl olması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Gençler, Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerine uygun olarak teknoloji ve inovasyon projelerinde başarılı olmak için büyük çaba sarf ediyor. Bu projelerdeki başarıları sayesinde meslek sahibi oluyor, kendilerini geliştiriyor ve Türkiye'nin geleceği için önemli bir potansiyel sunuyorlar.

İsmail Hakkı Kasapoğlu'nun açıklamaları

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, gençlerin Teknofest 2024'teki başarıları hakkında açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, gençlerin büyük bir özveriyle çalışarak elde ettikleri bu başarıların kendilerini gururlandırdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri olarak TEKNOFEST'te kazandığımız başarılar, gençlerimizin ne kadar yetenekli ve azimli olduklarını gösteriyor. Bu yıl da birçok takımla yarı finale yükselmek, bizler için büyük bir gurur kaynağı. Gençlerimiz, teknoloji ve inovasyon alanında kendilerini sürekli geliştirerek hem kendi geleceklerine hem de ülkemizin geleceğine katkı sağlıyorlar. Onların bu başarıları, Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimize ulaşmamızda büyük bir rol oynayacak."

Kasapoğlu, desteklerinden ötürü tüm eğitimcilere, gönüllülere ve ailelere teşekkür ederek sözlerini tamamladı. "Bu başarıda emeği geçen herkese, özellikle gençlerimizin yanında olan ailelerine ve eğitimcilerine teşekkür ediyorum. TEKNOFEST 2024'te yeni başarılarla döneceğimize inanıyorum."